9 oC(koponyeg.hu)
szitálás, gyenge eső, 22.32 km/hKeleti szél (aktuális)
2016. Február 29.
   Eseménynaptár
2016 Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 • Nincs esemény!

 • Buszmenetrend-tervezet

  Tanulj Fehérváron!

  Hirdetés

  Városkártya

  Egy százalék

  2GO Fehérvár

  Tourinform  FehérVár magazin

  Vörösmarty Rádió

  A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
  Innen letöltheted.


  360 Fehervar
     Webkamera

  Látnivalók

  Tömegsport

  Téli segítség
   
    Közélet  -  2013. 08. 02. 11:30  -  www.szekesfehervar.hu
  Elhunyt Tóth László, A Szabadművelődés Háza egykori igazgatója
    
  Életének 62. évében elhunyt Tóth László. A Szabadművelődés Háza egykori igazgatóját Székesfehérvár Önkormányzata saját halottjának tekinti. 2013. augusztus 10-én 12.30 órakor búcsúztatják a Béla úti temetőben. 
  Életének 62. évében elhunyt Tóth László. A Szabadművelődés Háza egykori igazgatója 1975-től, rövid megszakítással a művelődési házban dolgozott. A Fehérvári Színjátszók Találkozójának (FESZT) megálmodója a közművelődés területén végzett munkája mellett több verseskötet szerzője is volt.
  Tóth László János 1951-ben született. A Pécsi Tanárképző Főiskolán matematika-műszaki ismeretek és gyakorlatok szakos, általános iskolai tanár diplomát, majd az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Karon művelődésszervező diplomát szerzett.
   
  Első munkahelye a Velinszky László Ifjúsági és Úttörőház 1975-től 1981-ig. Ezt követően a Velinszky László Általános Iskolában tanított rövid ideig. A Szabadművelődés Háza jogelődjébe a Velinszky László Ifjúsági és Úttörőházba 1982-ben tért vissza, ahol 1983-tól igazgatóhelyettesi megbízást kapott.
   
  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2003. augusztus 1-től bízta meg A Szabadművelődés Háza vezetésével, amelyet 2008. július 31-ig látott el. Leköszönését követően az intézményben dolgozott tovább.
   
  A vezetői tevékenysége mellett lelkes támogatója és résztvevője volt a város, a megye és a régió amatőr színjátszó életének. A FESZT, azaz a Fehérvári Színjátszók Találkozójának egyik megálmodója volt. Számos találkozón vett részt az EZIS Színházzal (a korábbi Péntek 3 Tejátrum).
   
  A székesfehérvári szkeptikus konferenciákat előadásait tartalmazó Szabadművelődési fóliánsok és a Költőnk és kora kiadvány szerkesztője, aki maga is írt, méghozzá verseket. Lánczos-Szekfű ösztöndíjasként három verseskötete jelent meg.
   
  Tóth Lászlót Székesfehérvár Önkormányzata saját halottjának tekinti. Búcsúztatására 2013. augusztus 10-én (szombaton) 12.30 órakor kerül sor a Béla úti temetőben.


  Köszöntő

  Ügyintézés

  Városüzemeltetés

  Bejelentkezés
  Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


  Hírlevél feliratkozás
  Az Ön e-mail címe:
  Kategóriák:
       Általános
       e-Önkormányzat
  Automatikus összefoglalót kérek a legutóbbi hírekről (digest):
       naponta
       hetente
  Automatikus összefoglalót kérek az eseményekről:
       hetente
       havonta

  Projektek
  rss